Vrijwilligers KansPlus-Sien ontvangen vrijwilligersonderscheiding


Publicatiedatum: 29 juli 2015
29 juli 2015 Coen en Dorien Van Rooij vrijwilligers bij KansPlus-Sien ontvangen een vrijwilligersonderscheiding voor hun werk en inzet.

Mevrouw Bianca van Kaathoven (wethouder actieve stad, diversiteit en vergunningen) reikte op woensdag 29 juli 2015 gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit aan het echtpaar Van Rooij-Aarts.

Verdiensten

Coen van Rooij en Dorien van Rooij-Aarts zetten zich als vrijwilliger/staflid in voor KansPlus-Sien*. Dorien sinds 1985 en Coen twee jaar later. Beiden zijn zeer gedreven, menslievend en "super-sociaal". Hun aandeel in de zomerkampen is altijd heel zichtbaar geweest. Ze doen er van alles voor:
van het regelen van sponsoren, materialen, decorstukken tot het onderhouden van contacten (terreinbeheerders, ouders, begeleiders, bestuur oudervereniging en de deelnemers zelf). Ze zorgen voor een fijne sfeer en werken keihard om de kampen tot een succes te maken. Met een groot hart voor de
deelnemers en - als het nodig is - een kritische noot om de vrijwilligers scherp te houden.

Coen heeft een eigen bedrijf (Topfinish) in Waalwijk. Dorien werkt als manager in het hospice De Duinsche Hoeve in Rosmalen.

* Dit zijn twee landelijke ouderverenigingen van ouders met kinderen/volwassenen met een verstandelijke beperking. In de regio Eindhoven/Helmond werken beide verenigingen intensief samen en vormen een bestuurlijke eenheid: KansPlus-Sien regio Eindhoven-Helmond.

Naast belangenbehartiging, informatie en ontmoeting organiseren de verenigingen ook vrijetijdsactiviteiten. Er zijn momenteel 18 activiteiten met 300 vrijwilligers. Een van de activiteiten betreft de Sprinkhaan vakantiekampen, waarvoor Dorien en Coen zich al heel lang inzetten. Dit jaar gaan
75 volwassenen met een verstandelijke beperking mee op vakantie onder begeleiding van een 40-tal vrijwilligers.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.