Kiwa en R2B bundelen krachten in markt Fire Safety & Security

Kiwa NV in Rijswijk en R2B Inspecties BV in Zaltbommel bundelen hun inspectie-, audit- en opleidingsactiviteiten in de brand- en inbraakbeveiligingssector. De samenwerking biedt de klanten van beide partijen het voordeel van een one-stop-shop. De kennis en ervaring van R2B vormt een uitstekende aanvulling op het bestaande portfolio van Kiwa in deze markt. Kiwa biedt op haar beurt R2B toegang tot een breed Europees netwerk. Door de samenwerking ontstaat in Zaltbommel een specialistisch bedrijf met zo'n 150 medewerkers dat een compleet dienstengamma biedt voor (fire) safety en security op het terrein van leven, eigendom en milieu.

Anton van Ballegooijen, directeur van R2B: "Door samen te gaan met Kiwa kunnen we onze klanten een breed Europees netwerk aanbieden en verrijken we ons dienstenportfolio op het gebied van (fire) safety en security met complementaire expertise in uiteenlopende Europese accreditaties en notificaties." De huidige inspectiewerkzaamheden worden voortgezet vanuit Zaltbommel, zoals klanten gewend zijn.

Luc Leroy, directeur Kiwa Nederland: "Kiwa is al jaren actief op de markt voor (fire) safety en security. Met de nieuwe samenwerking met R2B verstevigen wij onze positie op deze markt en bieden we onze klanten een nog completer gamma aan diensten. Niet alleen met inspecties, maar ook met opleidingen. Dat is erg belangrijk, want nu overheidseisen steeds verder worden aangescherpt neemt de behoefte aan kennis en ondersteuning hand over hand toe."

Over Kiwa

Kiwa is een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificering als haar kernactiviteit heeft. Dit wordt ondersteund met inspectie, keuring, technologie, training en data services. Kiwa bouwt voor klanten aan vertrouwen in producten, processen, systemen en mensen in vrijwel alle marktsegmenten, varierend van energie- en drinkwatervoorziening, bouw, mobiliteit, veiligheid, zorg, food, feed & farm tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kiwa heeft meer dan 1.600 medewerkers in ruim 50 vestigingen in negen Europese landen, Turkije, China, Zuid-Korea, Taiwan, India en negen landen in Latijns-Amerika.

Over R2B

R2B is een toonaangevende geaccrediteerde dienstverlener op het gebied van brand- en inbraakbeveiliging. Vanuit Zaltbommel levert R2B inspectie- en andere brandbeveiligingsdiensten. Deze diensten bestaan uit het uitvoeren van inspecties en het geven van opleidingen vanuit een volledig onafhankelijke, objectieve en integere positie.