Egyptische soldaten gewond door bermbom

in Midden-Oosten / door Mike Durand / op 29/07/2015 om 13:17 / Tags: Egypte, Terrorisme

Door de ontploffing van een bermbom in de noordelijke Sinai, bij Al-Arish, werden zondagochtend vroeg 18 Egyptische soldaten gewond. De aanval is opgeeist door `provincie Sinai' (van de `Islamitische Staat', meldde de Egyptische nieuwssite Al-Ahram.Na de aanslag hebben Egyptische soldaten de weg afgezet en volgens omwonenden volgde hierop zwaar geweervuur.

De vrijdag daarvoor werden bij een soortgelijke aanval in de noordelijke Sinai twee Egyptische militairen gewond. Deze aanslag volgde op de bekendmaking van het Egyptische leger dat zij die dag 12 'terroristen' hadden gedood in de stad Sheikh Zuweid. Ook deze aanslag werd, zoals de meeste aanslagen in de Sinai, opgeeist door de `provincie Sinai' voorheen bekend als Ansar Beit Al-Maqdis.

De noordelijke Sinai is al ruim tien jaar erg onrustig, maar de afgelopen twee jaar zijn spanningen in razend tempo toegenomen. In de strijd die het Egyptische leger met de militanten heeft aangebonden zijn al honderden militairen en politiemensen gedood. Volgens het leger zijn er ook honderden militanten gedood.