Etmaal `Met Augustinus aan de slag'

Etmaal `Met Augustinus aan de slag' 29-7-2015

Bedoeld voor pastorale krachten en theologen

Augustinus in zijn werkkamer (Sandro Botticelli)

In retraitehuis Klein Sion (Arnhemsestraat 60, Leuvenheim) verzorgt drs. W. de Paepe pr. op 30-31 augustus een etmaal over de kerkvader Augustinus: `Met Augustinus aan de slag'. Augustinus is een van de grootste kerkvaders van het Westen. Zijn kijk op Gods werken in de wereld is van grote invloed geweest op de theologie. De afgelopen jaren is de belangstelling voor zijn werk toegenomen, getuige de grote hoeveelheid vertalingen in het Nederlands.

Beschrijving

Een van de organisatoren van dit etmaal rond Augustinus is pastoor Zweers van de Sint Eusebiusparochie (Arnhem e.o.): "We nodigen pastores en theologen uit voor een spiritueel en theologisch etmaal rond zijn werk. Wouter de Paepe, priester van ons Aartsbisdom, en op dit moment bezig met een studieopdracht in Rome, zal ons dit etmaal begeleiden. We beginnen op zondagavond 30 augustus in Leuvenheim met een geestelijke lezing aan de hand van werken van Augustinus. Op maandag bespreekt De Paepe met ons de Drie-ene God aan de hand van het boek `De Trinitate' van Augustinus. Daarin wordt het wezen behandeld van de Drie-eenheid, maar ook de verschillende posities die in de loop der eeuwen werden ingenomen. Een opfrisser aan de hand van Augustinus dus."

De kosten voor dit etmaal, dat op zondagavond 30 augustus begint en eindigt op maandag 31 augustus na het avondeten, bedragen EUR 70. Het is ook mogelijk om alleen op maandag deel te nemen. Dit kost EUR 50.

Opgave bij pastoor Gerben Zweers: pastoorzweers@gmail.com.