29 juli: LHBT-ers in de asielprocedure


wat is er bereikt en wat kan beter?

AMSTERDAM, 20150707 -- Dit jaar vaart voor het eerst een vluchtelingenboot mee tijdens de Gay Pride. Daarom zal op woensdag 29 juli een thema-avond plaats vinden in het teken van LHBT-vluchtelingen.

Sprekers met verschillende achtergronden vertellen hun verhaal. Naast vluchtelingen zelf zullen onder meer Brian Lit (advocaat) en Sadhia Rafi (Vluchtelingenwerk) en Jessica van Zadelhoff (COC) vertellen over hun ervaringen. Het thema is "Wat is er al bereikt en wat kan nog verbeterd worden?"De discussie is onder leiding van Glenn Helberg.

De avond zal verder ingekleurd worden met muziek, en gedichten van Nafiss Nia.

De avond wordt georganiseerd door ASKV/Steunpunt Vluchtelingen en is bedoeld om de positie van LHBT’ers in de asielprocedure onder de aandacht te brengen.

Datum: woensdag 29 juli

Plaats: Lloyd hotel, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam.

Tijd: 19.00 uur

Amsterdam Gay Pride is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. En om aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBT's in het bijzonder. waar ook ter wereld. In 2015 viert de Amsterdam Gay Pride haar 20-jarig bestaan. Onder het motto: SHARE LOVE, LOVE DIFFERENCES roept Amsterdam Gay Pride iedereen op om zijn visie op het thema te delen en een van haar boomerang omslagfoto's te gebruiken van facebook.com/prideamsterdam 





ASKV Steunpunt Vluchtelingen