Opruimwerkzaamheden storm nog in volle gang


De afgelopen dagen is de grootste rommel van de storm van 25 juli opgeruimd en zijn gevaarlijke situaties verwijderd. Met name in het buitengebied moeten nog opruimwerkzaamheden plaatsvinden. De controle van bomen in de gemeente is nog in volle gang. Waar nodig wordt actie ondernomen. Als deze
week de meeste takken zijn opgeruimd wordt volgende week gestart met het vegen van de goten. Woensdag 29 juli is gestart met de noodkap van 18 instabiele populieren naast het fietspad Oude Spoorbaan (Mijdrecht / De Hoef).

Een aantal van deze bomen is scheef gezakt en hierdoor zijn diversen scheuren in het asfalt ontstaan. De kans op omwaaien is te groot en uit veiligheidsoverwegingen is besloten om deze populieren met spoed te verwijderen. Tijdens deze werkzaamheden is het fietspad tijdelijk afgesloten.

Liggen er grote takken in de openbare ruimte of in uw tuin? Deze kunt u neerleggen langs de openbare weg, graag zodanig dat een kraanwagen de takken kan opladen. U kunt de locatie doorgeven via Meldpunt Openbare Ruimte of T. 0297 29 16 16. De takken worden dan zo snel mogelijk opgehaald. Houdt
er rekening mee dat dit door de drukte wel enige tijd in beslag kan nemen. Alvast bedankt voor uw begrip.

Heeft u ruimte in uw groene kliko? U kunt de gemeente helpen door deze af te vullen met kleine takken en blad uit de goten.

Heeft u schade? Hiervoor moet u contact opnemen met uw eigen verzekering.

Het is niet mogelijk om haardhout of houtsnippers van de gemeente over te nemen als haardhout.

Heeft u een melding over de openbare ruimte? Deze kunt u ook via onze website melden.