Hellingbaan winkelcentrum de Mare weer een stap dichterbij - Gemeent..


30 JULI 2015, ALKMAAR

Samenvatting

De realisatie van de nieuwe hellingbaan bij de ingang van winkelcentrum de Mare, ter hoogte van de Van Haren, gaat na de zomer van start. Hierbij wordt ook direct de openbare lift verwijderd.

Toegankelijkheid
Na overleg met de Vereniging van Eigenaren en verzoeken van omwonenden heeft het college van B&W vorig jaar besloten geld beschikbaar te stellen om de lift te vervangen door een rollator-vriendelijke hellingbaan op de plek waar nu een trap ligt. De huidige lift is niet gebruiksvriendelijk en
heeft regelmatig storingen. Met de hellingbaan verbetert de toegankelijkheid van het winkelcentrum vanaf de zijde van het Rekerheem.

Werkzaamheden
Medio september starten de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden is het winkelcentrum niet toegankelijk via de Van Haren-zijde. Bezoekers van de Mare kunnen het winkelcentrum via de andere ingangen betreden. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot begin december.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 20 augustus 2015 tussen 16.00 en 18.00 uur vindt er een informatiebijeenkomst voor belangstellenden plaats in het Rekerheem. Tijdens deze bijeenkomst zijn projectmedewerkers namens de gemeente aanwezig omvragen over de hellingbaan te beantwoorden. Tekeningen van de hellingbaan
zijn al vanaf 5 augustus in de hal van het Rekerheem te bekijken.

0 0 0

Documenten

* Foto hellingbaan 1.pdf

Woordvoerder

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55