Perioperatieve doorbloedingsstoornissen van vitale organen: mechanis..


Perioperatieve doorbloedingsstoornissen van vitale organen: mechanismen, diagnose en behandeling

4 september 2015 | Symposium

Tijdens en na een chirurgische ingreep zal het lichaam zorg dragen voor een adequate doorbloeding en zuurstofvoorziening van de vitale organen.

Afhankelijk van de ziektegeschiedenis van de patient en de soort operatie kan het echter voorkomen dat de weefsels niet voldoende worden doorbloed. Dit gaat gepaard met schade aan vitale organen, zoals de nieren, de hersenen, de darmen of het hart, en draagt bij aan een verminderd herstel of
het ontwikkelen van complicaties na de operatie.

Het begrijpen van de mechanismen die ten grondslag liggen aan weefselperfusiestoornissen tijdens en na een operatieve ingreep zijn essentieel in de ontwikkeling van strategieen ter preventie of behandeling van perioperatieve orgaanschade en een beter postoperatief herstel van de patient.

Het symposium 'Perioperatieve doorbloedingsstoornissen van vitale organen: mechanismen, diagnose en behandeling' gaat in op de specifieke mechanismen die ten grondslag liggen aan perfusiestoornissen van vitale organen tijdens en na een chirurgische ingreep. Daarnaast zal de diagnostiek en
behandeling van weefselperfusiestoornissen aan bod komen. Voor het symposium hebben wij gerenommeerde sprekers uitgenodigd die deze problematiek vanuit een verschillend perspectief belichten.

Dit symposium is bedoeld voor anesthesiologen en AIOS anesthesiologie, anesthesiemedewerkers en andere genodigden, en vindt plaats voorafgaand aan de oratie van prof. dr. Christa Boer.

Kijk hier voor meer informatie en inschrijven

Datum 4 september 2015
Tijd 11:00 tot 18:00
Locatie Vrije Universiteit, Amsterdam
Kosten -
Contactpersoon Y. van Duivenvoorde
Telefoon 020 - 444 2650
Bijzonderheden Accreditatie is aangevraagd bij NVA, NVAM en NVIC