Geluid- en snelheidscontrole van motoren in Gulpen-Wittem


Naarmate de zomer dichterbij komt wordt het langzaam drukker op de Zuid-Limburgse wegen. Zeker voor motorrijders is het Heuvelland bij goed weer in de zomermaanden een geliefd terrein. Net als voorgaande jaren werd er in de zomerperiode een controle uitgevoerd naar het geluid en de snelheid
van motoren. Op 28 juni 2015 werden er in totaal 19 motoren gecontroleerd. Hiervan overschreden er 11 het vastgestelde geluidslimiet. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt. Van de 11 hebben er 7 een verbod gekregen om verder te rijden. Zij moeten hun voertuig laten herkeuren bij de RDW.
Het totaal aantal opgemaakte processen-verbaal naar aanleiding van het overschrijden van de geluidsnormen en snelheid tussen april 2015 t/m 28 juni 2015 ziet er alsvolgt uit:

* Overschrijding geluidsnormen: 19
* Overschrijding snelheid: 86

Houdt, ook als motorrijder, rekening met de kwetsbaarheid van inwoners, het landschap en anderen in het verkeer. Iedereen komt met hetzelfde doel naar het Heuvelland: genieten van wat de streek hier te bieden heeft. Voor de een betekent dit stilte en rust en voor de ander actie en avontuur.
Geef elkaar de ruimte, dan kan iedereen genieten van deze prachtige omgeving!