Tijdelijk internationale studenten in het voormalig HBG-pand


Gepubliceerd op: 30 juli 2015

Vanaf 17 augustus komen er voor een tijdelijke duur van drie jaar 168 internationale studenten van de TU Delft in het bestaande gebouw aan de Prinses Irenelaan 206, oftewel het oude HBG-pand.

De TU Delft heeft het komend studiejaar te maken met een behoorlijke toename van internationale studenten die zij niet allemaal in Delft kunnen huisvesten. Ook aan andere nabij gelegen gemeenten is gevraagd om tijdelijke huisvesting te bieden.

Half juli is de formele aanvraag binnen gekomen voor een vergunning voor de tijdelijke huisvesting. De aanvraag is vervolgens door de gemeente en instanties zoals de Veiligheidsregio Haaglanden op allerlei punten beoordeeld. Als alle punten akkoord worden bevonden, kunnen de tijdelijke
studentenwoningen met een omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan worden vergund. De studenten komen te wonen in de zuidelijke vleugel van het gebouw (Prinses Irenelaan - Beatrixlaan), verdeeld over negen verdiepingen.

De komende periode wordt er aan de binnenkant van het gebouw hard gewerkt om het pand klaar te maken voor de studenten die in augustus hun intrek zullen nemen in het pand. Ook het groen aan de buitenzijde rondom het deel van het gebouw waar de studenten komen te wonen zal worden gesnoeid. De
entree, gelegen aan de Prinses Irenelaan, krijgt ook een kleine opknapbeurt.

Woensdagavond 29 juli is een informatiebijeenkomst gehouden voor de direct omwonenden. De gemeente, de TU Delft en Local - de partij die het project cooerdineert - hebben toelichting gegeven op de plannen. Voor de bewoners was er nog gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie over de voortgang is te vinden op www.rijswijk.nl/hbglocatie

* Deel Tijdelijk internationale studenten in het voormalig HBG-pand op Facebook
* Twitter