Brenninkmeijerlaan ter hoogte van de A1 in Amersfoort tijdelijk afgesloten voor alle verkeer

23-07-2015 | Rijkswaterstaat Midden-Nederland | persbericht

Rijkswaterstaat voert van donderdag 30 juli 18.00 uur tot maandagochtend 3 augustus 06.00 uur werkzaamheden uit aan het nieuwe spoorviaduct Zielhorst op de A1. Tijdens deze dagen en nachten wordt het deel van het dek boven de spoorlijn verwijderd en de wanden gesloopt. Ook worden de laatste 7 liggers van het nieuwe spoorviaduct gelegd.

Geen treinverkeer mogelijk op traject Amersfoort - Zwolle

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt een deel van de Brenninkmeijerlaan in Amersfoort - de onderdoorgang ter hoogte van het spoorviaduct - afgesloten en is er een zogeheten buitendienststelling van het spoor nodig. Dit betekent dat er tijdens de werkzaamheden geen treinen rijden op het traject Amersfoort - Zwolle. De werkzaamheden zijn nodig voor de verbreding van de A1 van Bunschoten naar Hoevelaken. De NS zorgt ervoor dat de treinreizigers op de hoogte zijn. Treinreizigers wordt aangeraden kort voor vertrek de reisplanner te checken op ns.nl.

Autoverkeer

Omdat er de komende tijd verschillende werkzaamheden plaatsvinden aan het spoorviaduct, is de onderdoorgang Brenninkmeijerlaan van maandag 13 juli tot zondag 23 augustus afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting is op maandagochtend 13 juli om 07.00 uur gestart en duurt tot zondag 23 augustus, 17.00 uur. Autoverkeer van en naar bedrijventerrein De Hoef en de wijk Vathorst maakt gebruik van de reguliere op- en afritten op de A1 en deA28 en de verbindingen Heideweg en Hanzetunnel.

(Brom)fietsverkeer en voetgangers

Van donderdag 30 juli tot maandag 3 augustus is de onderdoorgang Brenninkmeijerlaan ook afgesloten voor (brom)fietsers en voetgangers. De afsluiting start op donderdagavond 30 juli om 21.00 uur en is op maandagochtend 3 augustus om 07.00 uur afgelopen. (Brom)fietsverkeer en voetgangers vanuit Vathorst richting Amersfoort centrum en vice versa worden met gele borden omgeleid via rotonde 14, Heideweg, Apollovlinder, Atlasvlinder, Kameelvlinder, Posteleinvlinder, Zijderups, Rondweg Oost en Hoefseweg.

Meer informatie

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van het project A1 Bunschoten - Hoevelaken. Rijkswaterstaat gaat de A1 tussen aansluiting Bunschoten en knooppunt Hoevelaken verbreden van 2 naar 3 rijstroken in de richting van Amsterdam naar Apeldoorn. Hiermee worden de files op dit traject aangepakt en wordt de doorstroming verbeterd. Heeft u vragen over de werkzaamheden, bel dan met de gratis informatielijn 0800-8002.