Terinzagelegging stukken uitbreiding A1 Oost levert 87 reacties op

30-07-2015

Naar aanleiding van de terinzagelegging van de notitie Reikwijdte en Detailniveau en het voornemen voor het opstellen van een milieueffectrapport (MER) van het project Uitbreiding A1 Oost kwamen 87 reacties binnen.

Luchtfoto van de A1 Oost

Een samenvatting van de reacties vindt u op Platform Participatie.

Voordat de A1 tussen Apeldoorn en Azelo kan worden verbreed, moet een tracebesluit en een milieueffectrapport (MER) worden opgesteld. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft van 12 december 2014 t/m 7 januari 2015 het voornemen voor het opstellen van het MER en de notitie reikwijdte en detailniveau ter inzage gelegd. De aankondiging van het voornemen om een MER op te stellen is de eerste stap in de te doorlopen m.e.r.-procedure. Samen met de aankondiging van het voornemen lag ook de notitie reikwijdte en detailniveau ter inzage.

Reacties worden verwerkt in MER en tracebesluit

De 87 reacties die naar aanleiding van de terinzagelegging zijn ingediend, gebruikt Rijkswaterstaat bij het opstellen van het MER en het tracebesluit. Bij de publicatie van het MER en het ontwerptracebesluit krijgen degenen die een zienswijze hebben ingediend een reactie. Wij verwachten het MER samen met het ontwerptracebesluit eind 2016 ter inzage te leggen. Belanghebbenden en belangstellenden kunnen dan reageren op het MER en het ontwerptracebesluit.