Ontvangt u mantelzorg?


6 augustus 2015

Dan komt uw mantelzorger misschien in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.

Wat is het mantelzorgcompliment?

De gemeente geeft vanaf 2015 jaarlijks een waardering in de vorm van geld aan mantelzorgers. De hoogte van het bedrag wordt nog vastgesteld. De zorgvrager moet zelf het mantelzorgcompliment aanvragen. U betaalt het bedrag aan uw mantelzorger, als compliment voor de geleverde zorg.

Wat zijn de voorwaarden?

De voorwaarde is dat u een indicatie extramurale zorg hebt die minimaal 53 weken geldig is. Per jaar kunt u maximaal een mantelzorgcompliment aanvragen. Het mantelzorgcompliment kunt u wel over meerdere mantelzorgers verdelen.

Meld uw mantelzorger aan

Ontvangt u mantelzorg en voldoet u aan bovenstaande voorwaarde? Meld uw mantelzorger dan bij ons aan voor het mantelzorgcompliment. Dit kan tot 1 oktober 2015.

* Klik hier voor het printen van het aanvraagformulier of

* vraag het formulier telefonisch aan via (0299) 452 452 of

* vraag het per e-mail aan via kcc@purmerend.nl.

Registeren als mantelzorger

De gemeente Purmerend vindt het belangrijk dat mantelzorgers zich laten registreren. Mantelzorgers die daar behoefte aan hebben kunnen dan ook gebruik maken van de specifieke ondersteuning voor mantelzorgers, zoals de jaarlijkse dag van de mantelzorger, respijtzorg, cursussen en
lotgenotencontacten. Daarnaast kunnen we dan inspelen op de behoefte en wensen van de individuele mantelzorger en wordt waar nodig maatwerk toegepast.

Voor registratie als mantelzorger neemt u contact op met Loket Wmo (0299) 452 555.

Tot vorig jaar ontvingen mantelzorgers een mantelzorgcompliment van de Sociale Verzekeringsbank. Ze kregen dit compliment als waardering voor de taak die mantelzorgers op zich nemen. Vanaf 2015 is het mantelzorgcompliment overgegaan naar de gemeente.