Cultuurfonds Flevoland steunt aantal organisaties in tweede kwartaal


PBfonds75

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in de bestuursvergadering van juni 2015 voor bijna EUR 25.000 aan financiele bijdragen toegekend aan culturele projecten binnen Flevoland.
De meeste aanvragen zijn ontvangen uit Almere en Lelystad, van muziek en theaterproducties, muziekapparatuur en concerten, tot festivals en educatieve projecten.

Almere

Zo werd in Almere EUR 2.500 toegekend aan het Almeers Kamerkoor Amuse Vocale voor een jubileumconcert. Stichting Loods4 krijgt EUR 2.500 voor het festival Gestrand te Almere, en Stichting TOP-amateur Almere kan in samenwerking met het Almeers Jeugd Symfonie Orkest EUR 2.500 besteden aan de
muziektheaterproductie My Fair Lady.

Lelystad

Het Nationaal Filmfestival Scholieren mag rekenen op een bijdrage van EUR 5.000 van het Cultuurfonds voor een educatieproject, Stichting Batavia Blues kan EUR 2.500,- besteden aan het Batavia Bluesfestival, en Stichting Apollo Lelystad heeft een toekenning ontvangen van EUR 5.000,- voor een
serie van klassieke concerten.

Noordoostpolder

In de Noordoostpolder krijgt Stichting Oord Emmeloord EUR 2.500 voor het theaterfestival Takken bij het Waterlab in het Waterloopbos.

Urk

Het Mannenkoor Urker Zangers besteedt de bijdrage van EUR 2.000,- van het Cultuurfonds Flevoland aan de aankoop van een piano.
Er zijn deze keer geen aanvragen uit Dronten en Zeewolde ontvangen. Ook uit deze gemeenten zijn organisaties natuurlijk van harte welkom een aanvraag in te dienen.
Nieuwe aanvragen voor een financiele bijdrage kunnen tot 27 augustus worden ingediend. Kijk op www.cultuurfonds.nl/Flevoland voor de richtlijnenwijzer en het aanvraagformulier.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiele bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins
Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.