`Extra' aanbesteding Wmo en Jeugdhulp 2016


RSS

Gemeenten voeren sinds dit jaar extra taken uit op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en jeugdhulp. Hiervoor sluiten gemeenten contracten af met aanbieders van deze ondersteuning en zorg. Vorig jaar gebeurde dit via een regionale aanbesteding. Deze is dit jaar verlengd.
(Zorg)aanbieders die vorig jaar nog niet hebben ingeschreven, krijgen van 8 september tot 20 oktober 2015 alsnog de kans.

De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk trekken sinds vorig jaar samen op als het gaat om het inkoop- en aanbestedingstraject voor Wmo en jeugdhulp. Het gaat om ondersteuning en kortdurend verblijf binnen de Wmo 2015
en om zorg en hulp binnen de Jeugdwet. Hiervoor moet de gemeente overeenkomsten sluiten met de aanbieders van deze zorg en ondersteuning.

Inkoop 2016

Nieuwe toetreders Wmo maatwerkvoorzieningen en Jeugdhulp krijgen vanaf 8 september 2015 tot 20 oktober 2015 alsnog de gelegenheid om in te schrijven voor de openbare aanbestedingen van de gemeenten in de Achterhoek voor 2016. Alle informatie is (straks) terug te vinden op www.tenderned.nl.

Inkoop 2017

Aanbieders jeugdhulp, Wmo maatwerkvoorzieningen, jeugdbescherming, onafhankelijke clientondersteuning, beschermd wonen, OGGz (niet limitatief) krijgen van 14 april tot 26 mei 2016 de gelegenheid om in te schrijven op de aanbesteding(en) in de Achterhoek voor 2017. Eind 2015 zullen er alvast
zogenaamde `marktconsultaties' plaatsvinden. Alle informatie hierover is tegen die tijd ook terug te vinden op www.tenderned.nl. Op www.sociaaldomeinachterhoek.nl is ook informatie te verkrijgen.