Stichting Welzijn Zundert (SWZ) ontvangt steun van EUR 31.000.- van ..


Logo SWZDe Huiskamer Plus zorgt ervoor dat aan mensen met een lichte beperking die geen indicatie hebben, willen of krijgen, toch een leuke dagbesteding kan worden aangeboden.

Mantelzorgers worden hierdoor ontlast en hebben een keer tijd om andere dingen te doen dan zorg dragen voor hun zieke partner, familielid of naaste.

Directeur Leshly Konings van SWZ geeft aan dat zij met deze financiele ondersteuning de in 2014 gestarte pilot van de Huiskamer Plus verder kunnen continueren en uitbreiden.

Het Oranje Fonds ondersteunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische gebied. Het afgelopen jaar ondersteunde het met een bedrag van EUR 27,4 miljoen diverse initiatieven die ervoor zorgden dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor
elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De algemene doelstellingen waren in principe hetzelfde als die van de Huiskamer: mensen samenbrengen en een ontspannende en gezellige dag laten beleven. Echter met het verschil dat deze Huiskamer in principe er is voor deelnemers met lichte beperkingen vooralsnog zonder indicering. Overigens
wil dit niet zeggen dat "gewone" deelnemers niet mogen deelnemen.

Ook de vrijwilligers die deze Huiskamer begeleiden weten dat zij gaan werken met mensen met lichte beperkingen. De professionele inzet is eveneens anders ingesteld. De intakes zijn intensiever, er is meer structureel overleg met zorgleveranciers van de client (ambulante zorg, huisartsen, fysio
etc) en natuurlijk met de achterban. De deelnemende zorgpartners zijn, los van het overleg, op afroep beschikbaar om de gewenste zorg in de Huiskamer Plus te kunnen leveren, meestal op basis van calamiteit of incident.

Later in het jaar zal er meer publiciteit komen over de nieuwe locatie en alle mogelijkheden voor de inwoners van Zundert.

Mochten er mensen zijn die graag vrijwilliger willen worden in een Huiskamer of een Huiskamer Plus neem dan contact op met SWZ 076-597 22 00.