Ruimer beleid voor bewegwijzering Drimmelen


Ruimer beleid voor bewegwijzering Drimmelen

Wegwijzer mag nu ook bij verkoop van streekproducten en kleinschalige detailhandel

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het beleid voor het bewegwijzeren van bedrijven en gemeenschappelijke gebouwen te verruimen.

Agrariers die streekproducten aan particulieren verkopen mogen nu ook op de gemeentelijke wegwijsborden. Dit naar aanleiding van een verzoek van de ZLTO. Ook de wens van enkele winkeliers is meegenomen in het beleid. Kleinschalige detailhandel, zoals de Dagwinkel in Hooge Zwaluwe en Bakkerij
Van Dongen in Wagenberg (van het beste Brabantse Worstenbroodje) mogen binnenkort op de blauw-witte bordjes komen te staan.

Wethouder Jan-Willem Stoop legt uit waarom het college hiertoe heeft besloten: "Door de verruiming is het makkelijker voor toeristen van buiten de gemeente om de kleine winkels en streekproducten te vinden. Dit versterkt de aantrekkingskracht van de blauwgroene gemeente Drimmelen in de
voortuin van de Biesbosch voor recreanten."

De ondernemers betalen zelf voor de bewegwijzering. De kosten voor de ondernemer zijn EUR 50 per bord per jaar (exl. BTW). Hiervoor kunnen de ondernemers een overeenkomst aangaan met een door de gemeente aangewezen bewegwijzeringsbedrijf.

De gemeente heeft de ZLTO, de betreffende winkeliers en het bedrijvennetwerk BND hierover bericht. Meer informatie over bewegwijzering is te vinden onder ondernemen op deze website.