Oproep vrijwilliger voor Hoofdbestuur KNWU


Oproep vrijwilliger voor Hoofdbestuur KNWU
Geplaatst op 6 augustus 2015

De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is de leidende organisatie op het gebied van wielersport in Nederland. De bijna 34.000 leden zijn rechtstreeks of via een van de 210 verenigingen aangesloten bij de KNWU. De leden zijn verdeeld over 7 disciplines waaronder de Olympische sporten
fietscross, mountainbike, wegwielrennen, baanwielrennen en aangepast wielrennen. Ook zijn er 140 stichtingen aangesloten die zich veelal richten op de organisatie van jaarlijks ongeveer 2.500 wedstrijden.

Het bepalen van beleid van de KNWU en de aansturing van de uitvoering ervan is de verantwoordelijkheid van het Hoofdbestuur. Daarnaast hebben leden van het Hoofdbestuur een strategische rol binnen de (inter)nationale sportwereld, met name binnen het wielrennen.

Het Hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is op zoek naar:

Bestuurslid

Het betreft een enerverende vrijwilligersfunctie binnen een erg zichtbare tak van sport met 5 Olympische disciplines en nationale selecties die behoren tot de wereldtop.

Functie-eisen:

Van het nieuwe bestuurslid wordt verwacht dat hij of zij over een goede bagage met betrekking tot algemeen bestuur beschikt en de nodige ervaring heeft op dat gebied. Grote betrokkenheid bij de wielersport spreekt voor zich, evenzo sterke affiniteit hebben met sport in het algemeen. Bij
gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een vrouw. Daarnaast is het een pre als de kandidaat zelf op hoog niveau (wieler)sport beoefend heeft. Er mag geen sprake zijn van conflicterende belangen en hij/zij moet voldoende tijd beschikbaar hebben.

Voor meer informatie over de functie kunt u bellen met voorzitter Marcel Wintels (06 5326 5082). Uw sollicitatie kunt u tot en met 29 augustus 2015 richten aan: Mirjam Tuithof, Directiesecretaresse KNWU: mirjam.tuithof@knwu.nl.