Ultimatum 'Thriller van de maand' in 'Zin'


Ultimatum 'Thriller van de maand' in 'Zin'

Heerma van Voss - UltimatumIn de komende uitgave van Zin is het boek Ultimatum van de broers Daan en Thomas Heerma van Voss verkozen tot Thriller van de maand. Het boek wordt zeer lovend beschreven: "Ultimatum is een uitstekende thriller geworden met moorden, vragen en een prima spanningsboog.
Maar vooral is het een prachtig boek, met de psychologie van de verschillende hoofdrolspelers als fundament."

"Voer voor in de vakantiekoffer. Mis 'm niet!", gaat het artikel verder. Eerder kreeg Ultimatum vier sterren in het NRC Handelsblad en de VN Detective & Thrillergids. Ook verschenen er lovende recensies in Trouw en de regionale bladen van Holland Media Combinatie.



Over Ultimatum:

Na de onopgehelderde moord op zijn vrouw leidt voormalig psychiater Aron Mulder een teruggetrokken leven in hun oude vakantiebungalow. De geruchten over zijn betrokkenheid bij de moordzaak dreven zijn clienten weg, en ook zijn zoon Alexander, die naar New Orleans verhuisde en een andere naam
aannam. Als blijkt dat Alexander verdacht wordt van de moord op zijn vriendin Nathalie Underwood, gepleegd in de moerassen van Louisiana, besluit Aron in actie te komen.

Intussen wordt de zaak Underwood onderzocht door de Amerikaanse rechercheur Hanna Vincennes, die onder druk staat van haar meerderen en de media. Ze verdiept zich in Underwoods leven, en hoe meer antwoorden van haar worden gevraagd, hoe meer zij gaat twijfelen aan het politieonderzoek.

Wat heeft deze moordzaak te maken met de moord op Arons vrouw? En is Aron op tijd om zijn zoon vrij te krijgen?

Ultimatum is een bijzonder spannende psychologische thriller, waarin een vader en zijn zoon lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, en een rechercheur wordt geconfronteerd met haar obsessies. De lezer wordt meegesleurd naar het bizarre snijvlak van deze levens.

Daan Heerma van Voss (1986) is de auteur van de romans Een zondagsman (2011, genomineerd voor de Anton Wachterprijs), Zonder tijd te verliezen (2012), De vergeting (2013) en Het land 32 (2014, genomineerd voor de Halewijnprijs en de Cutting Edge Award). Daarnaast publiceerde hij onder meer in
De Morgen, Humo, nrc.next, de Volkskrant, Hard gras, Vrij Nederland, Das Magazin, De Groene Amsterdammer, de Amerikaanse Vogue en The New York Times. In 2012 won hij De Tegel voor Journalistieke Uitmuntendheid.

Thomas Heerma van Voss (1990) debuteerde met De Allestafel (2009). Daarna verschenen van zijn hand de roman Stern (2013) en de verhalenbundel De derde persoon (2014). Hij publiceerde essays, artikelen en verhalen in onder meer de Volkskrant, nrc.next, Vrij Nederland, Trouw, De Gids, Hollands
Maandblad, Das Magazin en Tirade.

Ultimatum is het eerste boek dat de broers samen schreven.



De pers over Ultimatum:

'Ultimatum zit, zoals het een thriller betaamt, ingenieus in elkaar.' Knack Weekend

'Deze eerste thriller van hun hand is veelbelovend en smaakt naar meer.' Hebban

'Fraai in sfeertekening en terzijdes.' Trouw

'Deze thriller is genieten: loepzuivere zinnen, een messcherp polt en geen gewauwel. Zo moet dat.' Feeling

'Een geslaagd debuut van twee niet-debutanten. Het veel misbruikte etiket 'literaire thriller' zou niet potsierlijk zijn geweest.' NRC Handelsblad *2*2*2*2