Special Award 2015 Kunst Fiets Routes


Houdt u van kunst? En van fietsen? Bent u benieuwd naar bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars? Stap dan deze zomer op de fiets voor de Special Award 2015 Kunst Fiets Routes. De Special Award is de landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap. Van eind juni tot
eind september zijn in vijf regio's in Nederland Kunst Fiets Routes uitgezet, waaronder Friesland.

De fietsroutes
kunstroutesDe fietsroutes lopen langs ateliers waar kunstenaars met een handicap werken, unieke horecagelegenheden van zorgorganisaties, culturele hoogtepunten en door mooie natuurgebieden. In Friesland loopt de route door en rond Leeuwarden, Menaam en Franeker. De route bestaat uit twee delen
van 30 en 15 km. De route in Leeuwarden kan ingekort worden tot een wandelroute van ongeveer 8 kilometer. De kunstwerken worden van 31 juli t/m 28 augustus bij bijzondere locaties geexposeerd. Op deze route liggen twee locaties van WIL; Partoer en Atteljee.

Josin Hoevenagel van Atteljee is genomineerd
Deelnemers aan de fietsroute kunnen de kunstwerken bewonderen en stemmen op de kunstenaar die volgens hen de Publieksprijs verdient. Kunstenaar Josin Hoevenagel van Atteljee in Leeuwarden is een van de 39 genomineerde kunstenaars voor de Special Award 2015. Josin (1983) is fulltime kunstenaar.
Tekenen is zijn passie, hierin laat hij zien wat hem bezighoudt en interesseert.

Met de auto
Houdt u wel van kunst maar kunt of wilt u niet fietsen? Geen probleem: alle expositielocaties zijn ook per auto bereikbaar.