N-xt Fertilizers finalist namens bemestingsbranche


Kijk naar ‘Succesfactor’ bij RTL7 op zondag 9 augustus om 12:55 uur

VEGHEL, 20150807 -- N-xt Fertilizers is vanuit de bemestingsproductenbranche winnaar van de voorronde voor de Nationale Business Succes Award. Zij gaan door naar de landelijke finale waarin zij kans maken op de prestigieuze Nationale Business Award 2015.

De beoordelingscommissie ziet N-xt Fertilizers als een stabiele, vooruitstrevende onderneming, die de afgelopen jaren op basis van nieuwe kennis en een andere kijk op bodemvruchtbaarheid veel successen heeft weten te boeken binnen de agrarische markt. Zo hebben zij een compleet nieuwe bemestingsstrategie ontwikkeld die niet alleen zorgt voor een prima gewasopbrengst maar ook de bodem beter in balans brengt, de weerbaarheid van planten bevordert en het bodemleven stimuleert.

Het oordeel van de nominatiecommissie
N-xt Fertilizers valt op bij de nominatiecommissie door haar enorme kennis van de Bemestingsproductenbranche. Men beschikt over een enorme kennis omtrent de (noodzakelijke) bodemgesteldheid en weet door een uitgebreide bodemanalyse precies wat er aan scheelt en welke mineralen, elementen, sporen of andere meststoffen moeten worden toegevoegd voor een optimaal resultaat, zowel qua opbrengst als wat de kwaliteit van de producten en de gewasweerbaarheid betreft. Een goed voorbeeld hiervan is dat zij moderne kennis, techniek en producten combineert met eeuwenoude natuurlijke processen die zich in de bodem afspelen. Dat het sleutelwoord van het bedrijf ‘innovatie’ is wordt duidelijk doordat zij continu bezig is om haar producten verder te verbeteren (o.a. door het gebruik van schimmels en bacteriën) en te zorgen voor een betere vruchtbaarheid van de bodem en een betere gezondheid van het gewas.

De nominatiecommissie is van mening dat de belangrijkste succesfactoren van N-xt Fertilizers zijn: het doorzettingsvermogen van de ondernemer, het geloof in de zaak, de nieuwsgierigheid hoe een en ander nu echt in elkaar steekt, de ambitie iets bij te dragen aan voedselgezondheid en dierenwelzijn en niet in de laatste plaats de grote aandacht voor eigen R&D (vaak ook in samenwerking met externe experts). Het is daarom dat N-xt Fertilizers uitgeroepen kan worden als winnaar/vertegenwoordiger in de Bemestingsproductenbranche en tevens in aanmerking dient te komen voor de Nationale Business Succes Award 2015.

Over de Nationale Business Succes Award
Sinds 2011 nomineert de Nationale Business Succes Award op basis van strenge selectiecriteria jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches. Een onafhankelijke vakjury rijkt vervolgens eens per jaar de Succes Awards uit aan de genomineerde bedrijven die volgens hun een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award, (2015) inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks te volgen op RTL 7, zondag 12:55 uur tot einde 2015. De conceptgerechtigde van de Nationale TV Succes Award is TV Media Partners.

De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, toegankelijk voor alle kerngezonde ondernemingen.