Wethouder Paul de Rook reikt eerste `vind'-tag uit op Keimarkt


Wethouder Paul de Rook reikte op maandag 10 augustus tijdens de Keimarkt de eerste RTRVR-tag uit. Deze wordt gebruikt om verloren voorwerpen zoals een sleutelbos, tas of mobieltje snel bij de eigenaar terug te bezorgen.

Deze vinding van een nieuw Gronings bedrijf kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Groningen. De gemeente verbetert hiermee de dienstverlening en service van het loket voor verloren en gevonden voorwerpen.

Gratis app
De RTRVR is een sleutelhanger met een chip er in. Via een gratis app op een smartphone wordt een sleutelbos of een ander voorwerp geregistreerd. Als een gevonden sleutelbos met de speciale sleutelhanger bij het loket voor verloren en gevonden voorwerpen wordt teruggebracht en gescand krijgt de
eigenaar een berichtje op zijn telefoon. Het voorwerp kan vervolgens worden opgehaald tijdens de openingstijden van het loket verloren en gevonden voorwerpen. Kijk voor meer informatie ook op rtrvr.nl.

Tegoedbon
Studenten die zich lieten inschrijven voor de Keiweek kregen een informatietas uitgereikt. In deze tas zit een tegoedbon. Na inlevering van deze bon kan tijdens de Keiweek bij studentenvereniging Albertus Magnus iedere dag tussen 15.00 en 17.00 uur een tag worden afgehaald.





Gepubliceerd op: 11-08-2015 08.10 uur; Laatst gewijzigd op : 11-08-2015 08.36 uur