Twee mannen aangehouden voor stelen lokfiets


Twee mannen aangehouden voor stelen lokfiets

Laatste update:
11-08-2015 | 08:50

Rijnsburg - Agenten hielden maandag 10 augustus omstreeks 15.30 uur twee mannen aan op Vinkenweg die kort daarvoor in Noordwijk een lokfiets hadden gestolen.

Het tweetal had de lokfiets vanaf de Koningin Wilhelmina Boulevard verplaatst naar de Olieburg. Daar werd de fiets uiteindelijk omstreeks 14.45 uur in een bestelauto geplaatst. Omdat de fiets voorzien is van een GPS kon deze gelokaliseerd worden. Op de Vinkenweg in Rijnsburg werden twee Poolse
mannen van 18 en 30 jaar aangehouden voor de diefstal. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Lokfiets in strijd tegen fietsendiefstallen

Fietsendiefstal is de meestvoorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie het middel lokfiets in. Dat is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets verplaatst wordt, krijgt de politie een seintje. Agenten
kunnen dan zien waar de lokfiets zich bevindt. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden aangehouden.