Rioolinspectie en -reiniging vanaf 24 augustus 2015


Op 24 augustus 2015 beginnen in opdracht van de gemeente Zundert reinigings- en inspectiewerkzaamheden aan het hoofdriool in Klein Zundert en Achtmaal. De werkzaamheden worden uitgevoerd door M.J. Oomen en duren naar verwachting tot 4 september 2015.

In de volgende kernen vinden de werkzaamheden plaats:

* Start 24 augustus kern Klein Zundert
* Start 31 augustus kern Achtmaal

Wanneer de reinigingswagen in u straat aan het werk is, zal de doorgang (deels) geblokkeerd worden.

Overlast

Wat merkt u van het schoonmaken en inspecteren als deze werkzaamheden in uw straat plaatvinden? Omdat het hoofdriool met hoge druk wordt gereinigd, bestaat een kleine kans dat uw binnenriolering wordt leeggezogen of gedurende een ogenblik onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een
rioollucht in huis, wat eenvoudig te verhelpen is door alle kranen even te laten lopen. Hiermee worden de zwanenhalzen van de afvoerleidingen weer gevuld. Vergeet hierbij niet de afvoer van de CV installatie. In het andere geval kan het water omhoog komen of gaan borrelen in het toilet of de
gootsteen. Doorgaans komt dit zeer zelden voor.

Voorzorgsmaatregelen

Om problemen te voorkomen, kunt u het beste de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:

1. Om spetters door het opborrelende water te voorkomen, adviseren wij u om tijdens de werkzaamheden de deksel van uw toilet te sluiten met daartussen een vuilniszak of een natte doek. Verzwaar de deksel met bijvoorbeeld een volle emmer water zodat de deksel niet open gaat door de hoge druk.
2. Dek alle afvoeren van de gootsteen af en dek wastafels, bad en douche af met een natte doek. Natuurlijk alleen wanneer u deze niet gebruikt.
3. Spoel na de werkzaamheden uw wc door en laat uw kranen kort doorlopen om alle stankafsluiters te vullen.

U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van toilet, douche of wasmachine. Bent u overdag niet thuis, dan kunt u wellicht even iets afspreken met uw buren of neem, voordat u weggaat, even de moeite om voorzorgsmaatregelen te treffen.

Planning

Omdat reinigingswerkzaamheden als deze van straat tot straat verschillen in tijdsduur, is het niet mogelijk om aan te geven op welk tijdstip wij bij uw bedrijf/woning in de buurt zijn.

Tot slot

Het reinigen en inspecteren van het riool gebeurt vanuit inspectieputten. Inspectieputten zijn te herkennen aan de dichte vierkante metalen deksels, die u in de straat ziet. Om de inspectieputten goed bereikbaar te houden, vragen wij u om alle inspectieputten in de straat ruim vrij te houden
voor de uitvoering van onze werkzaamheden en auto's zo min mogelijk te parkeren in de nabijheid van de inspectieputten.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan het voorkomen dat het verkeer enig oponthoud ondervindt. Uiteraard doen wij er alles aan om de eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Vragen

Heeft u nog vragen met betrekking tot de uitvoering van de werkzaamheden, neemt u dan gerust contact op met de heer H. van Geffen tel.: 076-599 57 21.