VGT: Cao resultaat en perspectief | CNV Dienstenbond


Ondanks verschillende pogingen om tot een cao te komen is er sinds 2008 geen cao voor de VGT meer. Recent heeft CNV Dienstenbond een cao resultaat bereikt voor een kort lopende cao in de VGT. De afspraak is dat wij tijdens de looptijd van deze korte cao verder afspraken kunnen maken over een
goede cao voor de VGT. Wij leggen het bereikte resultaat nu ter stemming aan u voor.

Het cao-resultaat

Met dit cao resultaat zijn nog niet alle knelpunten tussen CNV Dienstenbond van tafel. Een aantal zaken, bijvoorbeeld het maken van goede nieuwe afspraken over toeslagen zal een aantal maanden tijd kosten. Daarom is er nu voor gekozen om een korte cao af te spreken gedurende de looptijd van
deze cao nadere afspraken te maken.

Download het cao-resultaat

Op hoofdlijnen:

Looptijd

De cao loopt van 1 augustus 2015 tot en met 31 maart 2016.

Loon

Er komt een eenmalige loonstijging van 1,5 procent. Dit met een minimum van 350 euro.

Onderzoek naar toeslagen systematiek

Er zal een gezamenlijk onderzoek komen naar de wensen van werkgevers en medewerkers op het vlak van toeslagen. Aan deze discussie zal ook het jeugdloon gekoppeld worden.

Stemmen

CNV Dienstenbond realiseert zich dat dit cao resultaat inhoudelijk gezien kan worden als een mager resultaat. Zeker de eenmalige loonsverhoging van anderhalf procent na jaren zonder cao te hebben gezeten is ronduit mager.

Anderzijds ziet CNV Dienstenbond ook veel perspectief in het cao resultaat. Het resultaat biedt opening om de komende maanden veel uitgebreidere afspraken te maken bijvoorbeeld over de toeslagen en het jeugdloon, het loongebouw, en meer. Als we deze opening nu laten liggen dan zal er voorlopig
geen cao in de VGT meer komen. De komende maanden serieus het gesprek aangaan leidt mogelijk wel tot een goede cao de komende jaren.

Daarom leggen wij dit cao resultaat met een positief stemadvies aan je voor. Je kunt stemmen tot 25 augustus. Dit kun je doen per e-mail.

Reacties, vragen, opmerkingen

Jouw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo heeft vakantie. Daarom kunt je met je vragen terecht bij Michiel Wallaard, m.wallaard@cnvdibo.nl.

Terug