Werkzaamheden bij spoorwegovergangen


Simon Ommen

Van 19 t/m 23 augustus werkt Prorail aan 3 overwegen in Rheden (Oranjeweg), De Steeg (De Diepesteeg) en Dieren (Harderwijkerweg). Van 17 t/m 31 augustus voert de provincie Gelderland werkzaamheden uit bij de spoorwegovergang Wilhelminaweg in Dieren.

Verkeershinder beperkt

De werkzaamheden geven verkeershinder, maar vallen wel in de verkeersluwe schoolvakantieperiode. In de planning van het werk bij de Wilhelminaweg in Dieren is rekening gehouden met de festiviteiten rond de opening van de vernieuwde fabriek van Koninklijke Gazelle.

Prorail vernieuwt spoor en overgangen

De 3 overwegen worden van 19 tot en met 23 augustus afgesloten. Omleidingen worden met borden aangegeven.

* De omleidingsroute in Rheden gaat over de Arnhemsestraatweg en Groenestraat.
* De omleidingsroute in de Steeg gaat over de Parkweg.
* De omleidingsroute in Dieren loopt vanaf Laag-Soeren over de Imboslaan, N786 (Kanaalweg) en N348 (Burgemeester De Bruinstraat).

Geen treinverkeer tussen Arnhem en Dieren

Van 20 tot en met 23 augustus rijden er geen treinen maar bussen tussen Arnhem en Dieren.

Provincie Gelderland voert boring uit in Dieren

Vanaf 17 tot en met 31 augustus gaat de Provincie Gelderland aan de slag met boorwerkzaamheden onder de Burgemeester de Bruinstraat in Dieren. Het boren begint in de Spoorstraat en komt uit op de Wilhelminaweg. Doel is een mantelbuis te plaatsen voor kabels en leidingen van diverse
nutsbedrijven. Tijdens de werkzaamheden wordt de Spoorstraat deels afgesloten voor auto's. De provincie zet verkeersregelaars in om op de gewijzigde situatie en omleidingen te attenderen.