Kandidaten gezocht voor Lieven de Key- Penning


* 11 augustus 2015

De Lieven de Key- penning zal eind november voor de zevende keer worden uitgereikt. Het thema dit jaar is monumentenzorg, behoud van cultuurhistorisch erfgoed en hergebruik.

Omdat de jury ook kleine initiatieven op dit vlak wil beoordelen, wordt iedereen in Haarlem opgeroepen objecten of projecten in de gebouwde omgeving onder de aandacht van de jury te brengen. Het project moet in Haarlem in de afgelopen drie jaar zijn gerealiseerd.

De Lieven de Key-penning is een prijs van de gemeente Haarlem, ingesteld in 2009. Aan de penning is ook een publieksprijs verbonden. Het gemeente bestuur wil zo de belangstelling voor de verbetering architectonische, stedenbouwkundige, landschappelijk en cultuurhistorische kwaliteit van de
stad stimuleren.

De Lieven de Key-penning wordt toegekend door een vakjury onder voorzitterschap van de wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Haarlem.

De objecten of projecten kunnen nog tot 15 augustus worden aangemeld bij de secretaris van de jury, Hans van der Straten. Zijn e-mail adres is hanvansderstraaten@yahoo.com