Avnet geselecteerd om VersaStack van Cisco en IBM naar de markt te brengen in EMEA

Uitbreiding van het portfolio voor converged infrastructuren ter ondersteuning van vernieuwende technologieen

Eindhoven en Naarden, Nederland, 13 augustus 2015:

Eindhoven en Naarden - 13 augustus, 2015 - Avnet, Inc.(NYSE: AVT), wereldwijd actief distributeur van IT-oplossingen zal haar verkooppartners de geintegreerde oplossing VersaStack(TM) van Cisco en IBM aanbieden. Partners van Avnet zullen daarmee in staat zijn om nieuwe groei in de markten voor datacenters en storage systemen in vijf Europese landen te genereren: Nederland, Duitsland, Groot-Brittannie, Oostenrijk en Zwitserland.

VersaStack verbindt de innovaties van Cisco Unified Computing System(TM) (UCS) als geintegreerde infrastructuur met de efficientie van het opslagsysteem Storwize van IBM. Cisco UCS(R) Integrated Infrastructure omvat Cisco UCS, Cisco Nexus(R) MDS Switches en UCS Director. VersaStack is gebaseerd op CVD-referentie-architecturen (Cisco Validated Design) en is ontworpen voor cloud-, big-data- en bedrijfstoepassingen.

Het VersaStack-aanbod van Avnet wordt ondersteund door SolutionsPath(TM). Deze business development methodiek helpt partners bij het identificeren van kansen op de markt voor converged infrastructuren. Dat geldt ook voor het opstellen van oplossingsgerichte concepten met meetbare resultaten. De meerwaarde van Avnet is onder andere gelegen in de unieke mogelijkheden die het integratiecentrum in het Belgische Tongeren biedt.

"De keuze voor Avnet als distributeur van VersaStack is ook het resultaat van onze jarenlange relaties en bewezen successen in de samenwerking met Cisco en IBM", aldus het commentaar van Dieter Lott, Vice President Business Development bij Avnet Technology Solutions EMEA. "Deze relaties zullen voor beide leveranciers in gelijke mate lonend zijn. Met het opnemen van VersaStack in onze portfolio van oplossingen voor converged en hyper-converged infrastructuren versterken we onze positie als toonaangevend value-added-distributiebedrijf in deze sector."

"Wij zijn naast Cisco de toonaangevende innovatoren bij drempeltechnologieen en derdenplatforms", verklaarde Rohail Noor, IBM VersaStack, Business Unit Executive, Europe. "Met VersaStack hebben we een gecombineerd aanbod, gekenmerkt door een grote hoeveelheid innovaties. Bedrijven zullen daarmee klaar zijn voor de uitdagingen door big-data-analyse, mobiliteit, internet of things, social portals en de cloud."

"Wij zijn overtuigd van de samenwerking tussen bedrijven met een bewezen succesverhaal", aldus Patrick Schmidt, Director, Data Centre and Virtualisation Cisco, EMEAR. "Cisco heeft momenteel 25.000 gezamenlijke klanten met IBM. Onze beide bedrijven werken al langere tijd met succes samen. Wij verheugen ons erop in Avnet een langdurige en succesvolle partner voor de verkoop van VersaStack te hebben."

Alle merk- en handelsnamen zijn merken of geregistreerde merken en het eigendom van de betreffende houders. Avnet claimt uitsluitend voor de eigen merken merkenrechtelijke bescherming.

###

About Avnet, Inc.

From components to cloud and design to disposal, Avnet, Inc. (NYSE:AVT) accelerates the success of customers who build, sell and use technology globally by providing them with a comprehensive portfolio of innovative products, services and solutions. Avnet is a Fortune 500 company with revenues

of $27.9 billion for the fiscal year 2015. For more information, visit www.avnet.com.

Follow Avnet on Twitter @Avnet_TS_EMEA

Read more about Avnet on our blog at http://bit.ly/1OO5lCC

Join Avnet's LinkedIn community at http://bit.ly/1Iq8D9H

Connect Avnet on Facebook at www.facebook.com/AvnetInc

PR contacts:

onechocolate communications

Stacey Jones / Abigail Williams

+44 207 437 0227

avnetemea@onechocolatecomms.co.uk

Avnet Benelux:

Veerle van der Linden

Manager Marketing and Communications

Veerle.vanderlinden@avnet.com

+31 6 11042707

Follow Avnet Benelux on Twitter @Avnet_Benelux

Join Avnet Benelux's LinkedIn community at http://bit.ly/1G2CpQr