Geertruidenberg neemt initiatief om schulden bij inwoners te voorkomen


Alle inwoners van gemeente Geertruidenberg gebruik maken van het financiele ondersteuningsprogramma `Startpunt Geldzaken'. Doel van het programma is het voorkomen van schulden.

Voorkom schulden

Inwoners van Geertruidenberg kunnen met behulp van het programma, ontwikkeld door NIBUD, anoniem en op maat een financieel plan maken om maandelijks te bezuinigen.

Wethouder Adriaan de Jongh: "In deze economisch lastige tijden vinden veel mensen het moeilijk om iedere maand weer de eindjes aan elkaar te knopen. Het is belangrijk op tijd in te grijpen wanneer je financiele situatie verandert. Bijvoorbeeld wanneer je je baan verliest. Maar hoe doe je dat?
We merken dat mensen hun uitgavepatroon vaak laat aanpassen en hierdoor in de problemen komen. Pas als mensen in grote problemen verkeren, kloppen ze aan bij de gemeente voor schuldhulpverlening. Dat is jammer, want dan is de nood al heel hoog. Het Startpunt Geldzaken kan mensen helpen te
voorkomen in zo'n traject terecht te komen."

Het Startpunt Geldzaken is te vinden op: www.geertruidenberg.nl/voorkomschulden

Meldpunt schuldhulpverlening

Inwoners die zich zorgen maken over hun financiele situatie, of al financiele problemen hebben en daar zelf geen oplossing voor kunnen vinden, kunnen ook altijd contact opnemen met het Meldpunt schuldhulpverlening van de gemeente. Dit kan op dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 12.00
uur via telefoonnummer 14 0162.