Enkele wijzigingen in Arriva-dienstregeling per 23 augustus 2015(13-..


Op 23 augustus 2015 past Arriva de busdienstregeling voor enkele lijnen in de Hoeksche Waard aan naar aanleiding van klantreacties.

Lijn 164 Numansdorp - Rotterdam

De vertrektijden van lijn 164 in de ochtendspits worden iets aangepast. De snelle route langs Mijnsheerenland in de ochtendspits die sinds januari 2015 is ingevoerd, trekt zoveel reizigers dat er extra rijtijd nodig is. De ritten in de ochtendspits vertrekken daarom 2 minuten eerder vanaf
Numansdorp; de overstap op Heinenoord Busstation blijft behouden.

In omgekeerde richting gaan de ritten van 6:14 en 6:44 uur vanaf Heinenoord Busstation ook de snelle route langs Mijnsheerenland rijden. De vertrektijden vanaf de halte Mijnsheerenland Provinciale weg tot aan Numansdorp zijn daardoor 4 minuten eerder.

Lijn 165 Strijen - Dordrecht

Deze lijn gaat in Dordrecht via de halte Ziekenhuis Dordwijk rijden. Zo kunnen met name reizigers naar het ziekenhuis en scholieren van het stedelijk Dalton Lyceum dichter bij hun bestemming in- en uitstappen.

Tegelijkertijd komt de halte bij het Amstelwijck-ziekenhuis voor lijn 165 te vervallen. Van deze halte wordt nagenoeg geen gebruik meer gemaakt en van de rijtijd die met het rijden naar deze halte wordt bespaard, kan de halte Dordwijk in de route van lijn 165 worden opgenomen. De suggestie
voor deze oplossing is afkomstig van een reiziger. Het Reizigersoverleg HWGO en de Provincie Zuid-Holland hebben met deze wijziging ingestemd.

Lijn 166 Dordrecht - Rotterdam

De overstap in de ochtendspits in Maasdam voor reizigers vanaf Strijen via Maasdam (lijn 167) naar Dordrecht (lijn 166) wordt verruimd. Reizigers vonden de overstaptijd te kort. De vertrektijden van lijn 166 zijn tussen Heinenoord Busstation en Dordrecht worden daardoor met 1 `a 2 minuten
aangepast.

Ook in omgekeerde richting (vanaf Dordrecht richting Heinenoord Busstation) zijn de vertrektijden 1 `a 2 minuten aangepast, zodat de bussen beter op tijd kunnen rijden en de overstap te Heinenoord Busstation betrouwbaarder wordt.

Lijn 168 Spitssneldienst Dordrecht - 's-Gravendeel - Rotterdam

Voor deze lijn vervalt de halte Dordwijk Ziekenhuis in Dordrecht. Er zijn bij deze halte in de spits richting de Hoeksche Waard nagenoeg geen instappers, zodat deze lijn kan worden versneld. Door deze aanpassing zijn de vertrektijden 1 tot 3 minuten gewijzigd.

Meer informatie

Actuele reisinformatie is te vinden op 9292.nl. De gewijzigde vertrektijden zijn uiteraard ook op de haltes te vinden.

Op arriva.nl/zuid-holland is een volledig overzicht van de wijzigingen vermeld.