Tijdelijk gebruik van school


Tijdelijk gebruik van school /

13 augustus 2015 - De gemeente Delft helpt de gemeente Rijswijk met tijdelijke huisvesting voor een van de drie Rijswijkse basisscholen die op 24 juli door brand zijn verwoest.

Brand scholen

De Godfried Bomansschool komt een paar weken naar Delft. Vanaf 24 augustus tot aan 19 oktober (herfstvakantie) gaan de 267 leerlingen naar school in de voormalige Mgr. Bekkersschool aan de Isaac da Costalaan in Delft.

Medewerking

De gemeente Rijswijk werkt hard aan vervangende huisvesting in Rijswijk, maar die is nog niet klaar na de zomervakantie. Daarom is een tijdelijke onderwijslocatie nodig en die is beschikbaar in Delft. De gemeente Delft is graag bereid om medewerking te verlenen.

Bussen

De leerlingen komen elke dag met bussen naar Delft en 's middags gaan ze met bussen weer terug naar Rijswijk. De bussen rijden en stoppen alleen op de Vulcanusweg, niet in de Isaac da Costalaan. De gemeente treft maatregelen om mogelijke verkeersoverlast te beperken en om de veiligheid te
garanderen. De omwonenden hebben een brief gehad en er is een inloopbijeenkomst op donderdag 20 augustus van 16.00 tot 18.00 uur in de ontmoetingsruimte aan Minervaplein 3 in Delft.

Prettig leren

De gemeente hoopt dat de kinderen en de leerkrachten prettig leren en werken in Delft. Natuurlijk hopen we dat ze zo gauw mogelijk weer in hun eigen vertrouwde omgeving naar school kunnen gaan.