De kracht van een bankje


Elkaar ongedwongen en vanzelfsprekend ontmoeten!

Iedere eerste zondag van de maand initieert het BankjesCollectief het grootste openlucht cafe ter wereld. Gewoon buiten bij u op de stoep. En iedereen kan meedoen.

Het `inkleuren' van de stoep met bankjes voor het huis is heel Nederlands. Anderen uitnodigen om er op plaats te nemen is echter niet altijd vanzelfsprekend. Het BankjesCollectief roept iedereen op om een keer in de maand zijn bankje te openen voor de buurt. Samen een kopje koffie aan de
picknickbank of met een drankje in de voortuin.

"De man van mijn buurvrouw is vorig jaar overleden. Ze strijkt nu een keer per maand neer op het bankje voor mijn huis. Soms delen we levensverhalen, andere keer zeggen we niets en drinken we alleen een bakkie", zegt een buurtbewoonster.

Elkaar ontmoeten
De campagne `Dat is heel normaal' gaat aansluitend op het grootste openlucht cafe ter wereld op zoek naar levendige ontmoetingsplekken in de regio Alkmaar. Plekken waar mensen in gesprek raken met elkaar. Waar ontmoet u uw vrienden, buren of familie? Maak er een leuke foto van en deel hem op
Facebook.com/datisheelnormaal. Plaats de foto, tag de personen die u daar ontmoet en like de Facebookpagina. Onder alle inzenders wordt medio augustus een steigerhouten tuinbank of -tafel op maat verloot.

Meer verhalen en informatie over het bankjescollectief? Kijk op www.bankjescollectief.nl