Overbruggingsmaatregelen huisvesting scholen


Gepubliceerd op: 13 augustus 2015

Voor de drie door brand getroffen Rijswijkse basisscholen, te weten: 't Prisma, de Godfried Bomansschool en de J.H. Snijdersschool is direct na de zomervakantie geen goede alternatieve schoollocatie voor een periode van 2 jaar beschikbaar.

De gemeente Rijswijk heeft in goed overleg met de schoolbesturen overbruggingsmaatregelen getroffen zodat alle leerlingen na de zomervakantie een geschikte en veilige tijdelijke locatie wordt geboden.

De overbruggingsmaatregelen gelden in principe tot aan de herfstvakantie, maar een uitloop tot de kerstvakantie kunnen we op voorhand niet uitsluiten.

Overbruggingsmaatregelen

De overbruggingsmaatregelen voor de korte termijn zien er als volgt uit:

* De J.H. Snijdersschool blijft gehuisvest aan de Daniel Catterwijckstraat 6. Om alle leerlingen te kunnen plaatsen, wordt een aantal noodlokalen in de directe omgeving van de school bijgeplaatst. In de eerste dagen direct na de zomervakantie dient maatwerk te worden geleverd om alle
leerlingen te kunnen huisvesten.
* De Godfried Bomansschool huisvest haar leerlingen tijdelijk in de Mgr. Bekkersschool aan de Isaaec Da Costalaan 313 te Delft. Het vervoer van de leerlingen van en naar de schoollocatie in Delft wordt met bussen verzorgd.
* 't Prisma gaat tijdelijk gebruik maken van het schoolgebouw aan de Generaal Vetterstraat 40 in de wijk Te Werve. In dit schoolgebouw werd tot voor kort praktijkonderwijs verzorgd door het Stanislascollege. In het schoolgebouw dient een aantal aanpassingen te worden aangebracht.

* Deel Overbruggingsmaatregelen huisvesting scholen op Facebook
* Twitter