Fendt is populairste caravanmerk


13 augustus 2015 , Specialisten

Met 861 nieuw geregistreerde caravans in 2015 is Fendt Hobby voorbijgestreefd als marktleider in de Nederlandse caravanmarkt. Van Hobby werden in 2015 tot en met juli 837 nieuwe caravans geregistreerd.

De opmars van Fendt in Nederland is al een aantal jaren zichtbaar. In 2012 bedroeg het aantal nieuw geregistreerde caravans van Fendt nog niet de helft van dat van Hobby. In 2013 was de verhouding 1158 Hobby's tegen 864 caravans van Fendt. In 2014 was dat 1188 tegen 1055. Over de eerste zeven
maanden van 2015 is Fendt in Nederland nu groter dan Hobby.

Chris Merkx van Van Eijk Caravans, dealer van Fendt, zag de wisseling van de wacht al een tijdje aankomen. "Sinds de modellenwijziging van Fendt in 2011 zagen we al dat Fendt bezig was om Hobby voorbij te gaan streven. Wij zien nu heel veel mensen die hun Hobby komen inruilen tegen een Fendt.
Of die blijven doorrijden met hun oude Hobby totdat die wel met de juiste modellen komt, want wat de modellen betreft heeft Hobby de laatste jaren toch niet bepaalde de goede keuzes gemaakt."

Dat Fendt marktleider blijft in de Nederlandse caravanmarkt wordt betwijfeld door Marc Brouwers van Caravan Centrum Ad Dekker uit Raamsdonksveer, dealer van zowel Fendt als Hobby. "Hobby 2016 is vooral wat betreft de bekleding zodanig veranderd dat de vooruitzichten voor volgend jaar er goed
uitzien. De reacties van klanten zijn zeer positief. Hobby is een merk voor de jongeren en die vonden met name de bekleding van de huidige modellen niet aantrekkelijk genoeg. Daar komt bij dat de economie weer aantrekt en dat de generatie van 35-plussers weer wat vaker besluit tot de aanschaf
van een caravan. En die hebben in 2016 alle reden om voor een Hobby te kiezen. Fendt is meer een merk voor de rijkere ouderen. Dus ik denk dat Hobby volgend jaar weer gewoon marktleider is."

Leden van de vakgroep camper- en caravanservicebedrijven van FOCWA Specialisten kunnen de meest recente registratiecijfers over de caravanmarkt inzien op de ledensite.