Extra goederentreinen op de Brabantroute van 14-8 t/m 31-8


Van vrijdag 14 augustus tot maandag 31 augustus wordt er weer gewerkt aan de Betuweroute. Een deel van de goederentreinen wordt omgeleid via de Brabantroute, het spoor dat ook door onze gemeente loopt.

Planning werkzaamheden 14 augustus tot en met 31 augustus

De goederentreinen worden omgeleid tussen vrijdagavond 14 augustus 23.00 uur en maandagochtend 31 augustus 4.30 uur. In de drie weekenden binnen deze periode is de Betuweroute volledig afgesloten. Alle goederentreinen worden dan omgeleid, grotendeels via de Brabantroute en een ander deel via
Overijssel (traject Deventer-Hengelo). In de twee werkweken (maandag t/m vrijdag) in de periode, is een van de twee sporen van de Betuweroute afgesloten. Een deel van de goederentreinen kan dan nog gebruik maken van de Betuweroute, een ander deel wordt omgeleid.

Bij de Betuweroute wordt over een traject van meer dan 70 km een extra spoor aangelegd, grotendeels op Duits grondgebied. De werkzaamheden duren nog tot en met 2022. De komende jaren zal dat op sommige momenten leiden tot extra treinverkeer in de dorpen en steden waar de Brabantroute doorheen
loopt.

Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden aan de Betuweroute en wat dit betekent voor het Brabantspoor dat ook door Nuenen loopt.