Twee aanhoudingen na beroven ex-collega


Twee aanhoudingen na beroven ex-collega

Laatste update:
13-08-2015 | 16:32

Eindhoven - De politie verrichtte woensdagmiddag 12 augustus en -avond twee aanhoudingen in verband met een bedreiging van een 38-jarige Eindhovenaar en het wegnemen van zijn portemonnee . Het gaat om een 22-jarige Eindhovenaar en een 23-jarige Tilburger.

In de kamerwoning van het slachtoffer, gelegen in het stadsdeel Tongelre, betraden twee mannen ongevraagd zijn woonruimte. Het slachtoffer herkende de twee als ex-collega's. Ze wilden geld. Het zou gaan om een langer lopend financieel conflict. Nadat het slachtoffer zou zijn bedreigd namen de
twee mannen zijn portemonnee met geldinhoud mee en verlieten daarop de woning. Het slachtoffer achtervolgde ze enige tijd maar verloor ze uiteindelijk uit het oog en waarschuwde de politie.

Aangifte

Rond 17.30 uur hield de politie de 22-jarige Eindhovenaar aan in het stadsdeel Stratum. Rond 22.30 uur kon de tweede verdachte in Tilburg worden aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.