Weekendafsluiting A27 Flevoland 14-17 augustus

Tussen vrijdagavond 14 augustus 21.00 uur en maandagmorgen 17 augustus 05.00 uur is de A27 tussen knooppunt Almere en de Stichtse Brug in de richting Utrecht afgesloten voor het wegverkeer.

Rijkswaterstaat werkt dan op de Stichtse Brug en treft voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van het overige traject op de A27 in Flevoland.

Omleidingsroutes

Het verkeer richting Utrecht wordt omgeleid via de A1. Verkeer met bestemming Zeewolde wordt omgeleid via de N305. Borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden mogelijk uitlopen of worden uitgesteld.

Renovatie A27 Flevoland

De werkzaamheden maken deel uit van de renovatie van de A27 in Flevoland. De A27 in Flevoland tussen de Stichtse Brug en knooppunt Almere wordt gerenoveerd. De huidige fundering kan de beweging van de ondergrond niet goed opvangen. Hierdoor zijn scheuren ontstaan in het wegdek. Bij de

renovatie krijgt de weg een nieuwe fundering. Daarmee zorgen we ervoor dat scheurvorming in de toekomst tot een minimum wordt beperkt.

Over het hele traject wordt een geheel nieuw wegdek aangebracht van zeer open asfaltbeton (zoab). Zoab rijdt comfortabel, is stiller en heeft een goede afwatering. Het rijcomfort voor de weggebruiker zal aanzienlijk verbeteren.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers en uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de

veiligheidslimiet.