LIVE: druk op Europese wegen, maar niet extreem


15 augustus 2015, 09:52

Het is opnieuw een drukke zaterdag op de Europese wegen. Vanaf halverwege de ochtend nemen de files in Frankrijk alweer snel toe. Vooral op de Route du Soleil (A7) vanaf Lyon is het alweer aanschuiven over tientallen kilometers. Ook op de A71 is het erg druk met daar 20 kilometer file.

De Franse verkeersdienst heeft voor vandaag code rood voor verkeersdrukte afgegeven. Er worden lange files verwacht, zowel in zuidelijke als in noordelijke richting. Zo druk als vorige weken wordt het echter niet. De afgelopen jaren stond er op deze zaterdag in augustus meestal 600 kilometer
file. Ook in andere landen is het druk. Voor de zuidelijke kant van de Gotthardtunnel stond tot 04:00 uur vannacht file. Na enkele uren fileloos doorrijden moeten automobilisten aan beide kanten van de Gotthard nu alweer een halfuur filerijden.

Duitsland

In Duitsland is de drukte momenteel nog te behappen. Verkeer vanuit Nederland richting het zuiden loopt wel veel vertraging op door een ongeluk op de A3 bij Koblenz. Verder staat er op de route van Munchen naar Oostenrijk nu 30 kilometer file.

Update 10:02 uur

In Noord-Frankrijk zorgt een ongeluk op de A1 richting Parijs voor veel oponthoud. Bij het ongeluk vlakbij Peronne is een Nederlandse bus betrokken. De passagiers zouden inmiddels uit de bus geevacueerd zijn. Of er gewonden zijn is onbekend.

Foto: (c) VID