Mannen aangehouden na aanrijding


Mannen aangehouden na aanrijding

Laatste update:
15-08-2015 | 12:34

Westerlee - De politie heeft vrijdag op zaterdagnacht een 20-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten reageerden op een melding dat iemand met zijn auto in een sloot aan de 2^e Garstelaan was gereden. In de buurt van de aanrijding troffen agenten de Pekelder aan. Hij ontkende in eerste instantie iets met de aanrijding en de auto in de sloot te maken te hebben. Even later werd duidelijk
dat de 20-jarige de eigenaar van de auto was. Bovendien voldeed de man aan een omschrijving die een getuige van de bestuurder had gegeven.

Ademanalysetest

Hij werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Dat zelfde gebeurde met een 15-jarige jongen uit Oude Pekela die zich in de buurt van de verdachte ophield. De ademanalysetest op het politiebureau wees uit dat de 20-jarige 550 ugl, 1,25 promille, alcohol in zijn bloed had.

Inname rijbewijs

Daar de verdachte een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingenomen. Van de 15-jarige werd ook een verklaring afgenomen. De auto van de verdachte werd uit de sloot getakeld en afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.