Megahekken


15 augustus 2015

Megahekken

hekken

Ken je die mooie witte hekken bij de entree van Nobelhorst? Deze vinden we zo leuk dat we ze in XXL-uitvoering naast de A6 hebben geplaatst!

Je hebt hekken, en je hebt megahekken. Als je nu over de A6 rijdt, kan je niet meer om Nobelhorst heen. Wat een eyecatcher zijn deze gigantische hekken!

De maker hiervan is Rik Kielstra. Rik woont en werkt aan de Prieelvogelweg in Almere Hout, om de hoek bij Nobelhorst. Een lokaal project, leuk.

Hout uit Almere
Het gebruikte hout is voor het grootste deel afkomstig uit Almere. Zo zijn de palen eerder gebruikt als dukdalf (onderdeel van een remmingswerk voor de scheepsvaart bij bruggen) onder de Hollandsebrug. Bij de reconstructie van de brug heeft Rik deze palen gekocht, om te hergebruiken.

Het gebruikte timmerhout (Abelenhout) komt uit Almere. Dit hout is bij het kappen van bomen tijdens een onderhoudsronde, vrijgekomen.

De gigantische planken zijn van massief eikenhout en deze komen in deze maat natuurlijk nog niet voor in Almere. Maar, zodra onze megahekken hun dienst hebben bewezen, gaat Rik er een mooie nieuwe bestemming voor zoeken binnen Almere.

Vogelhuisje
In een van de palen is een ruimte gemaakt speciaal voor vogels, de hoop is dat er een grotere roofvogel gaat huizen.