Taxivervoer De Voorde-centrum blijft ongewijzigd


dinsdag 18 augustus 2015

* [IMG]

De taxiservice die de gemeente Coevorden sinds de sluiting van de Bentheimerbrug aanbiedt aan bewoners van Woon- en zorgcentrum De Voorde blijft zoals die is. Ook inwoners met een beperkte mobiliteit in de directe omgeving van De Voorde kunnen gebruik maken van de taxi.

In de eerste periode na de sluiting van de brug kon de taxi op ieder tijdstip worden besteld en is het vervoerspatroon bijgehouden. Eventueel zou daarna een dagelijkse shuttle ingezet worden. Uit de evaluatie blijkt dat de huidige service gehandhaafd kan blijven. Het aanbod van passagiers is
dusdanig dat individuele ritten mogelijk blijven.

Rit reserveren? Tijdig bellen!

Wilt u een rit reserveren? Dan kunt u 24 uur van tevoren bellen met het reserveringsnummer van Regiotaxi Zuidoost Drenthe (0900) 5000843 of (0592) 615000 (lokaal tarief). Deze telefoonnummers zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Geef bij het reserveren van de rit de volgende
gegevens door:

* de dag (datum) waarop u wilt reizen
* het tijdstip van vertrek . uw adres
* het aantal personen waarmee u reist
* eventueel gebruik van een rollator, (elektrische) rolstoel, (inklapbare) scootmobiel of hulp-/blindegeleide-/signaal-/seizurehond.

Ophaaladres is De Voorde 2

Na de boeking wordt alle belangrijke informatie herhaald om misverstanden of vergissingen te voorkomen. Klaarstaan op de afgesproken ophaaltijd is belangrijk. U wordt opgehaald bij de hoofdingang van De Voorde 2.

Kraan op vaste wal

De werkzaamheden aan de Bentheimerbrug duren nog tot half december 2015. Op dit moment wordt gewerkt aan de nieuwe onderbouw van de brug. In de week van 19 tot en met 25 oktober wordt de nieuwe stalen brug geplaatst. De onderdelen hiervoor worden door Machinefabriek Emmen gemaakt en over de
weg naar Coevorden getransporteerd. Met een kraan op de vaste wal wordt de nieuwe brug vervolgens geplaatst. Daarna wordt de brug afgemonteerd worden en de elektrische installatie aangebracht.

Live beelden werkzaamheden

U kunt de werkzaamheden volgen via berichten op deze pagina, op de website www.bentheimerbrug.nl (met live beelden) en de facebookpagina www.facebook.com/bentheimerbrug.