Innovatief idee voor openbare ruimte? Dien het in bij de gemeente!


Gemeente Zoetermeer staat open voor innovatie en vernieuwende ideeen in het openbare gebied. Vele Zoetermeerders zullen hier ook ideeen bij hebben, ervaringen vanuit hun werk hebben of misschien iets vernieuwends gezien in het buitenland. Denk daarbij aan de oplichtende verf als markering voor
fietspad, een weg van plastic of speeltoestellen voor kinderen die veranderd kunnen worden als kinderen in de buurt opgroeien.

Wethouder Marc Rosier: 'We staan als gemeente open voor pionieren en voor vernieuwende ideeen. We maken daarbij graag gebruik van de kennis en kunde van onze Zoetermeerders. Ik wil dan ook alle inwoners en ondernemers oproepen om hun vernieuwende ideeen voor de openbare ruimte aan te leveren.'

De gemeenteraad heeft in het voorjaar extra geld vrijgemaakt voor onder andere innovatie in de openbare ruimte. De ideeen worden bekeken en beoordeeld en als ze geschikt zijn meegenomen in de plannen.

Als u denkt dat u een goed idee heeft voor vernieuwingen, lever dit idee dan aan. Dit kan in ieder geval tot 1 oktober op het volgende mailadres: innovatieopenbareruimte@zoetermeer.nl.