Betaversie nieuwe KNMI-website online


18 augustus 2015 - Het KNMI heeft zijn website vernieuwd. Om alvast een kijkje te nemen en te wennen, is de betaversie van de nieuwe website online beschikbaar gesteld.
Homepage nieuwe website
Bekijk de nieuwe website op beta.knmi.nl/home. Wel even inloggen met gebruikersnaam: knmi en wachtwoord: welkom.
Met de nieuwe website wil het KNMI weerwaarschuwingen, klimaatonderzoek en informatie over aardbevingen op een toegankelijke en prettige wijze brengen op zowel smartphone, tablet als desktop.

De KNMI-waarschuwingen hebben uiteraard een prominente plek op de nieuwe website en het merendeel van de huidige KNMI-producten is terug te vinden op de nieuwe website. Alleen in een andere vorm en op een andere plek. Dat zal even wennen zijn. Bij het ontwerp heeft gebruiksgemak veel aandacht
gekregen.

Onder Nederland Nu staan de weersverwachtingen, seismologische metingen en klimatologische gegevens. Producten & Diensten geven een beeld van wat het KNMI allemaal in huis heeft.

In het Kennis- & datacentrum staan alle beschikbare uitleg, achtergronden, wetenschappelijke artikelen en data over weer, klimaat en aardbevingen. Het is gerangschikt in dossiers maar ook vindbaar via de zoekmachine.

Als de nieuwe website optimaal werkt, gaat de huidige website offline. Dat is waarschijnlijk begin september. De huidige website is namelijk sterk verouderd en voldoet niet meer aan de standaardnormen qua veiligheid, infrastructuur en internetgebruik.