Zwemmen en varen in Stede Broec


21-08-2015 Het water in Stede Broec wordt veel gebruikt om te recreeren. Wij geven graag wat tips voor het varen en zwemmen in onze gemeente.

Zwemmen in open water

Bij zomerse temperaturen is het heerlijk om verkoeling te zoeken in het Markermeer of in de recreatieplas van het Streekbos. In dat water ontstaat door de warmte makkelijk blauwalg of botulisme. Dus voor wie zwemplannen heeft, check eerst of het veilig is via www.zwemwater.nl, bijvoorbeeld via
de Zwemwater App.

Om te zwemmen in het Markermeer kunt u terecht bij Badhuis Broekerhaven. Het badhuis is te bereiken via Camping Broekerhaven.

Varen in Stede Broec

Ook de waterrijke omgeving in en om Stede Broec biedt volop mogelijkheden voor vaartochten. In de polders De Vier Noorder-Koggen en Het Grootslag zijn vaarroutes uitgezet die bewegwijzerd zijn middels een knooppuntensysteem. U kunt deze routes (Medemblik en Enkhuizen-Stede Broec) downloaden
via de website van het Recreatieschap Westfriesland. Daar vindt u vindt ook een kaart van het Koggengebied en een overzichtskaart van Westfriesland.

http://www.recreatieschapwestfriesland.nl/recreeren/varen

De Overhaal

De botenlift in Broekerhaven wordt in de zomerperiode van 1 mei tot en met 30 september elke dag bediend. Wilt u gebruik maken van de lift, neemt u dan contact op met een van de vrijwilligers die de lift bedient via 06 1373 0806.

Zwembad De Kloet

U kunt natuurlijk ook voor het recreatiezwemmen terecht in binnenzwembad De Kloet. De openingstijden en andere informatie vindt u op de website van het zwembad.