Plukweide aan de Overhage in volle bloei


Al een aantal jaren ligt een permanente plukweide aan de Overhage in Cuijk. Deze is ingericht als dassencompensatiemaatregel.

Prachtige veldboeketten

Dit jaar is de plukweide een klein stukje verplaatst naar de hoek Overhage - Beerseweg. De plukweide staat momenteel in volle bloei met onder andere damastbloem en koekoeksbloem en wacht op bloemplukkers. Er staan al voldoende planten in bloei om prachtige veldboeketten van te plukken. Dat is
helemaal gratis. We verzoeken u alleen om de bloemen met een schaartje af te knippen omdat de planten daardoor minder schade lijden en makkelijker opnieuw in bloei komen.

Natuur bij de mensen brengen

De bloemenplukweide is bedoeld om natuur bij de mensen te brengen. Naast de prachtige aanblik van een veld vol bloeiende bloemen mogen mensen er dus ook een veldboeket komen knippen. Niet alleen mensen profiteren van zo'n bloemenveld, ook dieren hebben er profijt van. Het trekt talloze
insecten aan die op hun beurt weer diverse soorten vogels lokken. In het najaar komen veel zaadetende dieren op het veld af. De plukweide zorgt ook voor beschutting.

Initiatief

De werkgroep Natuur en Milieu van de gemeente Cuijk heeft jaren geleden het initiatief genomen tot het realiseren van de plukweide. De aanleg is in handen van de Agrarische Natuurvereniging Raamvallei.