Stremming Westveense brug


Publicatiedatum : 19 augustus 2015

Zondag 6 september 2015 springen voor het vierde jaar opeenvolgend ruim 2000 mensen de Amsterdamse grachten in om een route van twee kilometer in het water af te leggen tijdens de Amsterdam City Swim (ACS).

Dit evenement wordt gehouden om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS en om geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekte. Dit jaar doen ook een aantal leden van het Algemeen Bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht mee. Dijkgraaf Gerhard van den Top, Thijs Nell (CDA) en Wim
Zwanenburg (CDA) zwemmen in ieder geval mee.

Amsterdam City Swim

Schoon grachtenwater

De waterkwaliteit is bij een evenement als de ACS uiteraard cruciaal. Sinds 2012 is het grachtenwater in Amsterdam zo schoon dat mensen er in kunnen zwemmen en het waterschap werkt er hard aan om dit zo te houden. Gerhard van den Top: "De goede waterkwaliteit zorgt ervoor dat deze mooie actie
voor de spierziekte ALS dit jaar al voor de 4e keer plaatsvindt. Als dijkgraaf van AGV en als persoon wil ik hier graag aan bijdragen."

Amsterdam City Swim for Kids

Ook tweehonderd kinderen zwommen vorig jaar mee met de Amsterdam City Swim for Kids. Voor het tweede jaar op rij mogen de kinderen onder begeleiding de laatste vijfhonderd meter van het parcours meezwemmen.

Kijk voor meer informatie over dit evenement op de website van de Amsterdam City Swim.