Spelen in winkelgebieden

21 augustus 2015

Volgens het CDA Den Haag kan een speelplek een grote toevoeging aan de gastvrijheid en aantrekkelijkheid van een winkelgebied zijn. Winkeliers moeten zich onderscheiden van online winkels door gezamenlijk winkelgebieden zo in te richten dat winkelen een plezierig uitje wordt.

Winkeliers in Den Haag hebben het steeds moeilijker, onder andere door de economische crisis en de opkomst van internetwinkels. De winkeliers zijn veelal individueel bezig om hun winkel te onderscheiden en aantrekkelijk te maken. `'Niet efficient'', volgens Desh Ramnath, die veel meer ziet in het integraal aanpakken en verbeteren van gehele winkelgebieden. `'Consumenten gaan niet naar een specifieke winkel maar naar een winkelgebied.'' De gemeente en de winkeliers zouden volgens Ramnath dan ook de handen ineen moeten slaan en samen de winkelgebieden een boost moeten geven, zodat zij ondanks de groei van het online winkelen het hoofd boven water kunnen houden.

Fractievoorzitter Danielle Koster vult haar collega-raadslid aan door te stellen dat een speelplek in een winkelgebied bijdraagt aan de gastvrijheid en aantrekkelijkheid van een winkelgebied. Koster: `'Winkelen moet een plezierig uitje zijn voor jong en oud. Juist met die beleving kan een winkelgebied zich onderscheiden van de online winkels. Een faciliteit waardoor kinderen het leuk vinden om mee te gaan winkelen kan hieraan bijdragen.'' De lokale fractie vraagt het gemeentebestuur om samen met winkeliers te kijken of zij speelplekken kunnen realiseren in Haagse winkelgebieden.