Nederlandse vakantiegangers verrast door late Belgische file


21 augustus 2015, 23:52

Nederlandse vakantiegangers worden vanavond op de terugweg in Belgie verrast door een lange file op de E19. Door werkzaamheden tussen Antwerpen en Breda is de vertraging bij Sint-Job-in-het-Goor tegen middernacht opgelopen tot een uur.

Dit weekend eindigt de vakantie voor Midden-Nederland. Ook de bouwvak in het zuiden is voorbij. Veel Nederlandse vakantiegangers keren daarom huiswaarts. Er wordt flink aan de weg gewerkt op de E19 bij Sint-Job, waar momenteel in beide richtingen slechts een rijstrook vrij is. Dit levert
vooral in noordelijke richting een lange file op van 6 kilometer met een wachttijd van een uur. Dit wordt vooral veroorzaakt door terugkerende Nederlanders vakantiegangers die deze route gewend zijn te nemen. De andere kant op staat er namelijk nauwelijks file.

Omrijden via Belgische A12

Nederlanders die terugkeren van vakantie kunnen de E19 beter het hele weekend mijden. Dat kan door vanaf knooppunt Antwerpen-Noord te kiezen voor de borden Bergen op Zoom. Verkeer rijdt dan over de Belgische A12 via Stabroek richting de Nederlandse A4 langs Bergen op Zoom. Dat bespaart
Nederlanders morgen en overmorgen waarschijnlijk 1 tot 2 uur wachttijd.

NOOIT meer vliegen op #vliegveldzaventem !! Verkeer in BelgiA<< is f.ck! Staan 1,5 uur in de file voor wegwerkzaamheden d-**!

a** Ton Schilders (@TSchilders) August 21, 2015

Afbeelding: Vlaams Verkeerscentrum

Foto: (c) VID