Verdachte ramt auto's bij achtervolging


Verdachte ramt auto's bij achtervolging

Laatste update:
22-08-2015 | 10:05

Oostzaan/Zaandam - In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 00.30 uur, zag een politie-eenheid in de berm bij de Zuiderlaaik een voertuig staan.

Een agent besloot de mannelijke inzittende te controleren. Hij weigerde mee te werken en toen de politie het portier wilde openen, reed de man weg met gedoofde lichten en met hoge snelheid. Er volgde een achtervolging richting Kolkweg en naar Thorbeckeweg. Tijdens de rit gooide de bestuurder
diverse goederen uit het raam. Dit bleek later vermoedelijk te gaan om cocaine en GHB. De achtervolging ging verder via de Wibautstraat en op de Thijssestraat ramde de verdachte nog meerdere personenauto's en politievoertuigen. Hij probeerde de politiewagens van de weg te drukken wat voor
levensgevaarlijke situaties zorgde. Hij reed meerdere malen op fietspaden en trottoirs. De man reed uiteindelijk het Jagersveld in. De verdachte stapte uit de auto en nam de benen. De politie zocht de omgeving af en zette daarbij een heli en hondengeleiders in. Dit leverde geen verdachte op.
De man heeft nog meerdere vonnissen openstaan. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden (0900-8844).

2015204019