Het Kunstcentrum presenteert De Zeeschilders

Het Kunstcentrum presenteert De Zeeschilders

In het kader van SAIL 2015 en Stad aan de Zaan presenteert Het Kunstcentrum van 22 augustus t/m 26 september in Taets Gallery en Het Kunstcentrum het werk van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.

Pauline Bakker, Winnifred Bastian, Katinka Krijgsman, Leentje Linders, Edith Madou, Peter de Rijcke, Louis Swagerman, Erik Tierolf, Ellen van Toor en Cees Vegh zijn stuk voor stuk mannen en vrouwen van de zee, van de lucht, de wind. Kunstenaars met passie voor de zee en het vak.

Naast deze kunstenaars heeft Het Kunstcentrum nog vier kunstenaars uitgenodigd om tijdens SAIL In de parade van Tall Ships live vast te leggen. Jascha Cavia, Marjolein Menke, Frans Bianchi en Peter de Rijcke zullen op woensdag 19 augustus tijdens de SAIL In parade proberen een zo mooi mogelijke momentopname te maken. Alle vier op hun eigen karakteristieke wijze, in hun eigen stijl. Deze werken zullen half september worden toegevoegd aan de expositie van Zeeschilders in Taets.

Opening expositie 22 augustus in Taets Gallery om 18:00 uur. Tijdens de opening zorgt Wouter Hakhof voor ludieke muzikale omlijsting. Expositie Zeeschilders te zien tot en met 26 september in Taets Gallery. Tevens zijn er werken van de zeeschilders te zien in Het Kunstcentrum.